Overzicht Overzicht Zoek Zoek Boven Boven
Categorie: OT
Pagina 1 van 4
Volgorde bestanden door:
Naam | Datum
 
Selecteer alles
- Selecteer de checkbox om meerdere bestanden tegelijkertijd te downloaden en klik op vervolg.
- Klik op de titel om details te bekijken en één bestand te downloaden.
- Klik op de naam van de auteur om een e-mail te versturen.
Bestanden:
mp3.png Genesis 12 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mp3.png Genesis 13 - Bij de terebinten van Mamre - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat heeft het voor nut om voor de Heere te kiezen en Hem te dienen?mp3.png Genesis 17 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mp3.png Genesis 22 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mp3.png Genesis 22 en 23 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mp3.png Genesis 22 -mp3.png Exodus 20 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ex.20, 24 en 1Pe.1. In dit gedeelte zien we de waarde van het kostbare bloed van de Heer. Het vergoten leven van de Heer is belangrijk voor veel facetten van Zijn verlossingswerk, zoals we die tegenkomen in de verschillende offers van het oude testament. In deze gedeelte zien we dat we als kinderen van God dichtbij God mogen komen omdat we geheiligd zijn door het bloed.mp3.png Leviticus 1 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat was de betekenis van de offers? Hebreeën leert ons dat zij de veelvuldigheid van het offer van de Heer Jezus laten zien. In deze eerste bespreking kijken we naar de essentie van het brandoffer. Hierin mogen we zien wat het offer van de Heer voor Zijn God en Vader betekende. De volmaakte gehoorzaamheid van de Heer verheerlijkte de Vader. En in dat offer zijn wij God welbehaaglijk.mp3.png Leviticus 1 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mp3.png Leviticus 2 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In deze studie zullen we het graanoffer eens nader bezien en leren wat dit offer voor de Israëliet betekende en welke lessen hier voor ons uit te halen zijn. Hoewel het graanoffer vele facetten kent heb ik mij ditmaal meer gericht op de prachtige praktische lessen in plaats van de typologische. In feite spreekt het graanoffer dan over geheiligde arbeid en gaven op grond van het reeds eerder gebrachte Brandoffer hetgeen spreekt van onze Heer.